Overzicht gepubliceerde foto's

Hieronder staat een overzicht van diverse publicaties van mijn foto's en prijzen die ik gewonnen heb bij fotowedstrijden.
Klik op een foto voor een grotere versie van die foto!


Mijn foto op een muur van 9 x 3 meter Toscaanse sferen in het bedrijf

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Stan van het bedrijf Cornelissen Reclame. Een opdrachtgever had hen benaderd met de vraag of een foto, die ik in de Toscane gemaakt had, gebruikt kon worden op een muur in hun bedrijf.

Uiteraard vond (en vind) ik dat een hele eer, over de prijs waren we snel akkoord, dus Stan kon vlot beginnen aan de realisatie.

Wel vond ik het spannend of mijn panorama-foto wel groot genoeg zou zijn qua resolutie, want 9 x 3 meter is best wel heel erg groot :-)
Maar gelukkig was de resolutie van de gevraagde foto maar liefst 11202 x 3282px (als panorama samengesteld uit meerdere foto's).

Op de foto's (gemaakt door Cornelissen Reclame op 5 juli 2018) is het prachtige eindresultaat te zien. Geweldig om mijn foto zo heel erg groot 'afgedrukt' te zien en te weten dat dagelijks heel veel mensen/werknemers kunnen genieten van de Toscaanse sferen.


Staatsbosbeheer Magazine zomer 2018 Mijn prijswinnende foto

Staatsbosbeheer geeft ieder kwartaal een magazine uit, waarin ook de foto's komen te staan die gewonnen hebben bij de fotowedstrijd die zij ook ieder kwartaal organiseren.

Voor het zomernummer hadden ze dit keer 3 thema's voor de fotowedstrijd: eetbare natuur, duinen en blauwgraslanden.

Voor het thema "Duinen" had ik 2 foto's ingestuurd, waarvan dus één de winnaar geworden is.


WNF boek Beeldverhalen november 2017

Ook dit jaar werd er door het Wereld Natuur Fonds (WNF) weer de 'WNF-Frans Lanting Photo Award' fotowedstrijd georganiseerd.

Maar helaas..., ik behoorde niet tot de prijswinnaars.

Maar, eind november kreeg ik ineens alsnog een mailtje van het WNF.
Eén van mijn ingezonden foto's was geselecteerd om een plekje te krijgen in het boek 'Beeldverhalen' dat ze gemaakt hebben o.b.v. de ingezonden fotowedstrijd-foto's.

Wat een erg leuke verrassing, en toch ook best wel weer een eer :-)
Want mijn foto is geselecteerd uit bijna 13.000 (!) ingezonden foto's. En achterop het boek verwoorden ze het zo:
"In Beeldverhalen staan de beste natuurfoto's van 2017. De beelden zijn niet alleen prachtig, ze vertellen ook stuk voor stuk een eigen verhaal. Ze spreken tot de verbeelding en tonen zo de kracht en schoonheid en tegelijkertijd de kwestbaarheid van de natuur".


Museum Het Valkhof in Nijmegen Expositie "Kunstwerk zoekt vriend"

Van 7 april t/m 3 september 2017 is één van mijn foto's te zien in het museum, op de expositie "Kunstwerk zoekt vriend".

Voor deze tentoonstelling heeft het museum de 'vrienden van het museum' gevraagd een match te maken tussen een eigen (kunst)werk en één van de geselecteerde werken uit de collectie moderne kunst van het museum.

Maryan Schrover heeft hiervoor mijn foto van de Wilde zwaan op het ijs geselecteerd als match met het beeld 'Roomkleurig object' van Irene Vonck.

Een prachtige combinatie die heel veel positieve reacties heeft opgeleverd.

 
Voor meer informatie zie de website van Museum Het Valkhof.


Natuurfoto Magazine, rubriek Belicht juni/juli 2016

In 2014 ben ik een paar dagen alleen naar de Opaalkust in Frankrijk gegaan om daar te fotograferen. Vooral de prachtige kust bood genoeg foto-gelegenheden.

En in 2015 heb ik tweetal foto's opgestuurd naar het tijdschrift Natuurfoto Magazine, bedoeld als poging om in één van de lezersfoto-rubrieken geplaatst te worden.
Nooit hoorde ik er meer iets van, dus ik ging er vanuit dat ze niet goed genoeg waren.
Tot ik in april 2016 ineens een mail kreeg dat ze de foto gingen plaatsen... :-)


National Geographic Kalender 2016

Al meerdere malen heb ik meegedaan met de fotowedstrijden van National Geographic. Helaas heb ik daarbij nooit gewonnen...

Maar één van mijn foto's was duidelijk toch wel opgevallen, want ik kreeg een mail of ik mijn foto van de monniken in Thailand in groot formaat wilde opsturen.
En zo is die in de scheurkalender terecht gekomen.


Vroege Vogels agenda 2015 met een foto van mij

Eind april 2014 kreeg ik ineens een email van Joost Huijsing, de eindredacteur van Vroege Vogels. Ze hadden een foto van mij geselecteerd voor de agenda van 2015.

Of het goed was dat de foto daarin geplaatst zou gaan worden, en of ik kan de originele foto op wilde sturen.
Wat een leuke verrassing, natuurlijk mochten ze mijn foto plaatsen! Het bleek te gaan om een foto van een spinnenweb met dauwdruppels, die ik al langere tijd geleden eens op hun website had geplaatst. Het leuke is ook dat mijn foto regelmatig op TV langskomt, als ze het spotje voor de agenda laten zien :-)


Eidereend in de Natuurfotopassie augustus 2014

In het prachtige natuurfoto-tijdschrift "Natuurfotopassie" worden steeds een aantal foto's geplaatst die zijn ingezonden door lezers.
Aangezien ik wel erg tevreden was met een foto van Jan-van-genten en van een eidereend, die ik beide in mei op Helgoland genomen had, besloot ik die maar eens op te sturen.

En groot was toch wel mijn verrassing -en de eer- toen ik een mail kreeg van Jan Vermeer, dat ze beide foto's erg fraai vonden en één van de twee wel wilden gaan publiceren in een komend nummer.
Uiteindelijk besloten ze om de eidereend te plaatsen, vooral omdat die zo'n bijzondere, serene uitstraling had, zo op het strand.

Naast twee bewijsnummers van de Natuurfotopassie kreeg ik ook nog eens het fotoboek "Antarctica" van Jan Vermeer toegestuurd :-)


Eervolle vermelding Roots foto-van-de-maand maart 2013 met thema Blauw

Voor de maand maart was het thema van de Roots fotowedstrijd "Blauw".

Dit thema was al wat vaker geweest in het voorjaar, en ik denk dan meestal een blauwe druifjes of blauwe heikikkers.
> Maar dit jaar was het nog erg winters, dus dat zat er niet in.
Wel had ik een foto van een pauw, met de nadruk op de enorm blauwe voorkant. Het commentaar van de jury:
"Meestal richten fotografen al hun aandacht op de veren van de pauw. Deze fotograaf doet het anders, hij benadrukt de blauwe hals. De wit-grijze achtergrond werkt prima. De kop had iets scherper gemogen."


Hazenpootje in de Roots kalender 2013

Bij het november nummer van het tijdschrift Roots zat er weer een kalender bijgevoegd, met allemaal foto's van lezers.
Nietsvermoedend zat ik de kalender door te bladeren, tot ik ineens bij de maand oktober mijn eigen Hazenpootje terug zag :-)

Deze foto was destijds al "foto van de week" geworden op de Roots website, maar had -helaas- niet gewonnen bij die fotowedstrijd.
Ik had van te voren helemaal geen bericht gehad dat mijn foto in de kalender geplaatst zou worden, dus dat was een grote en leuke verrassing.

En ik kreeg ook nog eens -erg netjes- een tweede kalender los toegestuurd.


Mijn foto op alle hotelkamers van Fletcher hotel Het Witte Huis

In oktober 2012 is hotel Het Witte Huis te Soest geheel gerenoveerd, na de overname door de Fletcher hotel groep. Voor de nieuwe inrichting van de hotelkamers ben ik benaderd of ik foto's wilde aanleveren die groot als canvas op iedere hotelkamer zou komen te hangen.
Gezien de locatie van het hotel bij Soest zochten ze foto's van het stuifduinengebied De Lange Duinen.

Uiteraard wilde ik dat wel, en zo hangt er nu op elk van de 42 hotelkamers een (of zelfs twee) groot canvasdoek met een foto van mij.

Mijn naam is netjes rechtsonder op het canvasdoek vermeld :-)

Het hotel ziet er prachtig uit en doet van buiten zijn naam eer aan. Ook van binnen is het overal zeer stijlvol ingericht.
Naast deze foto is ook nog een tweede foto van mij gebruikt als grote canvas. Deze hangt, samen met de hier getoonde foto, op de grotere kamers van het hotel. Helaas waren die kamers bezet toen ik langsging om wat foto's te nemen, dus die heb ik zelf (nog) niet kunnen zien.

Op de website van het hotel is echter wel een foto te zien (de 7e in de serie) waar beide canvas-afdrukken op de muur te zien zijn.

Mocht je overigens interesse hebben om ook dit canvas thuis aan de muur te hangen (kan ook in kleur overigens), neem dan gerust even contact op met mij!


Vier foto's op de homepage van Kamille & Co

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Olga, eigenares van de webwinkel "Kamille & Co". Zij was bezig haar website te vernieuwen, en wilde graag een paar foto's van mij gaan gebruiken op haar nieuwe website.

Ze verkoopt -onder andere- via haar website "Kamille & Co" producten en advies op het gebied van aromatherapie en gemmotherapie. En ze vond dat mijn foto's precies de sfeer uitstralen die daar bij passen.

Uiteraard moest er even onderhandeld worden over de prijs, maar het resultaat met mijn vier foto's als ondersteuning van de vier productrubrieken mag er absoluut zijn!

Olga heeft weer een frisse, nieuwe website waar ze hopelijk veel bestellende bezoekers zal krijgen. En ik heb er weer een mooie referentie bij.


Roots agenda 2013 met daarin drie foto's van mij

Roots organiseert ieder jaar een natuur-fotowedstrijd, waarbij een aantal prijzen te winnen zijn. Maar ook worden een flink aantal foto's in de nieuwe agenda geplaatst.
Dit jaar waren er ruim 4000 foto's ingezonden, waarvan er zo'n 100 in de agenda geplaatst zijn.

En hoewel ik niet in de 'echte' prijzen ben gevallen, is het toch wel een eer dat er maar liefst 3 foto's van mij in de agenda zijn geplaatst!
Helaas is de afdrukkwaliteit van de agenda niet heel erg hoogstaand.

Zo zijn mijn foto's veel te donker afgedrukt, en ook de mooie kleuren en kleurverlopen komen niet echt tot hun recht.

Op mijn fotoblog kan je de originele foto's makkelijk vinden -gebruik bijv. de tags of de zoekfunctie-, dan kan je zien wat ik bedoel!


Bijna in de prijzen foto van de maand, Roots november 2011

Ik had goede hoop dit keer, maar blijkbaar hoeft een foto van de week niet altijd tot de winnende foto's te horen. Want helaas, ondanks het feit dat mijn Hazenpootje foto van de week was op de website van Roots, is hij toch niet bij de eerste drie geëindigd...

Gelukkig nog wel bij de "Bijna prijs" die altijd in het tijdschrift staan. Het commentaar van René Alblas bij mijn foto kan ik tevreden mee zijn:
"Frisse herfsttinten! Door de afwezigheid van herfstbruin krijgt de foto iets moderns. Strakke compositie, die staat als een huis, mede dankzij de fraai geschakeerde achtergrond. Goed gebruik van geringe scherptediepte. Het wit van de stam is iets té wit en vraagt daardoor veel aandacht."

En ook was het wel leuk om te zien dat meteen op pagina 4 een schermprint van de website met mijn foto (als foto van de week) erop gebruikt is als advertentie voor de Roots website :-)


Fotoboek "KLIK ik heb je!" van Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten) heeft weer een nieuw boek over fotograferen uitgebracht: "KLIK ik heb je!".

Uitgangspunt van het boek is dat mooie foto's eigenlijk al bestaan. Je hoeft ze alleen te herkennen en vast te leggen. De Ruiter leert hoe je in 5 stappen trefzeker kunt fotograferen.
Meer informatie kan je vinden op de bijbehorende website www.klikhebje.nl.

En in één van de hoofdstukken gebruikt Peter een foto van mij, gemaakt in Malta, om duidelijk te maken dat een interessante voorgrond vaak veel voor een foto kan betekenen.


Grasduinen, foto van de maand mei en september 2010

Ik doe regelmatig mee met de "Foto van de maand" fotowedstrijd van Grasduinen. Vooral omdat dat een tijdschrift is dat zich op natuur, fotografie en wandelen richt, en de jurering gedaan wordt door professionele fotografen.

Iedere maand worden zo drie winaars geselecteerd. Maar vervolgens selecteert beeldredacteur René Alblas ook een aantal foto's (meestal rond de 8) die nèt niet gewonnen hebben, en geeft daarbij ook een korte toelichting/opbouwende kritiek waarom die foto net niet goed genoeg was.

In zowel mei als oktober zat er een foto van mij bij de "Bijna in de prijzen" foto's.
Het wachten is nu dus -nog steeds- op een echte eerste prijs...


Tijdschrift Fotomagazine.info nummer 2 - 2009

Peter de Ruiter, de prof-fotograaf die ook mee was naar Malta, heeft een artikel geschreven in dit tijdschrift over het maken van betere foto's op vakantie.

Hierbij heeft hij ook 3 foto's van mij gebruikt, om aan te geven hoe je van een situatie een mooiere/betere foto kan maken:


Bijlage DigiDingen, o.a. bij Reizen Magazine nummer 8 2009 en Op Pad

Tijdens de trip naar Malta hebben we ook diverse compact camera's, statieven, tassen etc. getest. Het verslag hiervan is opgenomen in een bijlage die o.a. bij Reizen Magazine nummer 8 was toegevoegd.

Bij een testverslag van mij staat een foto van mij, gemaakt door Peter de Ruiter.

En er staat weer een foto van het haventje van Marsaxlokk die ik genomen heb:


Reizen Magazine, nummer 6/7 2009

Begin maart heb ik meegedaan met een fotowedstrijd van Reizen Magazine. Als winnaar mocht ik 4 dagen mee naar Malta, om daar een fotoverslag te maken.
Eén van mijn winnende foto's is 2 pagina's breed in het tijdschrift opgenomen.
Ook de foto op de inhoudsopgave is er één van mij.

En van de door mij (en Tilly en Marja) gemaakte foto's zijn er diverse bij het artikel geplaatst. De kathedraal rechtonder op de openingspagina is door mij genomen, en vervolgens steeds het rechterrijtje met foto's.


SNP nieuwsbrief 13-05-2009

In de SNP nieuwsbrief, die gaat over bestemmingen in Zuid-Amerika, wordt weer de foto gebruikt die ik genomen heb van Carin, staand/poserend voor de vulkaan Cotopaxi.

Zie ook helemaal onderaan deze pagina, waar de foto groter te zien is dan in deze nieuwsbrief.


Grasduinen lezersgedichtenbundel, maart 2009

Grasduinen (het tijdschrift) organiseerde in december een natuurgedichtenwedstrijd. De winnende gedichten zijn gebundeld in dit boekje en geïllustreerd met diverse foto's.

Zo ook een foto van mij, waarop het winterse landschap van Rhijnauwen staat.


Grasduinen agenda 2009

Grasduinen (het tijdschrift) brengt ieder jaar een agenda uit. De foto's die daar in staan worden d.m.v. een jaarlijkse fotowedstrijd geselecteerd.

Voor de agenda 2009 was mijn pauwenpracht foto één van de 60 geselecteerde foto's!


Voorpost van de dokter, oktober 2007

Voorpost van de dokter is een tijdschrift voor EHBO-beoefenaars.

Voor een artikel zijn 3 foto's gebruikt van onze vakantie in Ecuador.


SNP reisgids Individuele Verre Reizen 2006

In de SNP reisgids staat een reis beschreven naar Ecuador.

De foto die ik genomen heb van Carin, staand/poserend voor de vulkaan Cotopaxi, is bijna over 2 pagina's breed opgenomen als achtergrond en blikvanger.Wat kan ik voor je doen:

  • Afdruk van een van mijn foto's bestellen als poster, canvas, dibond, etc.
  • Foto's maken in opdracht (natuur, architectuur, landschap, reizen, in binnen- en buitenland)
  • Foto's aanleveren voor gebruik in een tijdschrift, op een website, etc.
Neem contact met mij op, en we komen er wel uit!