Over mij

Wie is de fotograaf Wouter van de Weerd?

Even voorstellen...

Ik ben Wouter van de Weerd, intussen al weer ruim de vijftig jaar gepasseerd en wonend in het midden van het land. Samen met mijn vrouw Carin en twee Britse kortharen, poes Pebbles en kater Earl Grey, wonen we daar heerlijk op korte afstand van de bossen op de Heuvelrug, het rivierenlandschap en de polders.

In mijn dagelijkse leven werk ik bij een financiële instelling op de ICT-afdeling als senior software ontwikkelaar / web-developer.
Naast fotograferen mag ik ook graag een tennisbal over de baan meppen, mijzelf uitleven in de sportschool, en we gaan graag vaak en ver op vakantie. Vooral dat laatste is erg goed te combineren met fotograferen :-)

Tijdens een studiereis en vakantie naar de USA in mijn studietijd heb ik mijn eerste analoge spiegelreflex camera gekocht, en sindsdien is dit uitgemond in mijn huidige fotografie-hobby.
Tijdens het analoge tijdperk van dure foto- en dia-rolletjes beperkte mijn hobby zich vooral tot de betere vakantie-foto's.

Maar sinds de opkomst van de digitale fotografie en de aanschaf van mijn eerste digitale spiegelreflex camera begin 2006 ben ik er steeds meer en vaker mee bezig.

Het grote voordeel is dat de leercurve nu veel sneller te doorlopen is: je ziet meteen resultaat van wat je doet en instelt en je kan het dus ook direct weer corrigeren. En op de PC heb ik nu bij iedere foto alle informatie over hoe ik 'm genomen heb, ik kan dus veel makkelijker zien hoe en wat er volgende keer beter kan.

Mijn favoriete onderwerpen zijn natuur-fotografie (macro en landschappen), reis-fotografie en architectuurfotografie.

Hierbij probeer ik zoveel mogelijk "anders dan anders" naar onderwerpen te kijken, om zo foto's te maken die nog niet op die manier genomen zijn.
Het creatieve en artistieke aspect van fotografie speelt bij mij dus een belangrijke rol!

Mijn doel is om met mijn foto's iedereen te laten genieten van de -vaak onverwachte of ongeziene- pracht van de natuur, in Nederland of buitenland. En hopelijk kan ik anderen ook met mijn fotografie inspireren om er zelf op uit te gaan en om zich in te zetten voor het behoud van het natuurschoon!


NB: van onze vakantiereizen maken we altijd fraaie reisverslagen, met uitgebreide informatie over ons reisschema, waar we overnacht hebben, welke afstanden we gereden hebben, en uiteraard alles geïllustreerd met onze prachtige foto's. Neem dus zeker ook eens een kijkje op onze reisverslagen-website!