In de loop van de jaren heb ik diverse verzoeken binnen gekregen om één of meer van mijn foto's te mogen gebruiken. Bijv. als afdruk voor aan de muur (op canvas of aluminium), maar ook als 9 x 3 meter grote afdruk op een wand in een bedrijf, op een website of zelfs gegraveerd op een grafsteen!
Op deze pagina staat het overzicht van de diverse publicaties van mijn foto's.
Klik op de foto's voor een grotere versie van de foto!
Mocht je hierdoor geïnspireerd raken: je kunt altijd contact met me opnemen via mijn contactpagina als je ook een foto van mij wilt gebruiken!
In augustus 2023 kreeg ik van Marga Loos een mail: of ze voor haar hobby 'wandkleden maken' mijn foto van een bostulp mocht gebruiken als inspiratiebron / voorbeeld.
Voor een expositie van de textiel kunstenaarsgroep 'Zoo-Tex' leek haar dit prachtig te passen bij het thema 'Spiegelbeeld'.
Ik vind dat toch altijd het mooiste compliment dat ik kan krijgen: dat een foto van mij anderen op de één of andere manier inspireert. Of om er zelf op uit te gaan om te fotograferen, of in dit geval om er een ander kunstwerk van te maken.
Marga schreef mij over het gemaakte wandkleed:
"De afmeting is 100x 80 cm, de achtergrond is met stofverf geschilderd op satijnkatoen en de tulp zelf is uit diverse stoffen. De netstructuur die je ziet is heel fijnmazig tule. Die tule heeft een heel subtiele glans, wat je goed ziet als er een spotje op staat.
De bostulp maakt zijn entree tijdens de kunstroute in Lochem met Pasen (Boskapel Woodbroke) en daarna tijdens de landelijke Patchwork en Quiltdagen 11-13 april in de Broodfabriek in Rijswijk. Beide ook te vinden op de website van de textielgroep Zoo-Tex waarbij ik aangesloten ben. Daarna een thuiswedstrijd tijdens mijn eigen expositie in De Hoeksteen in Den Hoorn(Texel) in mei."
Voor meer informatie over de exposities zie de website van Zoo-Tex.
Mijn kleurrijke foto's van kwel sieren al een aantal keren het tijdschrift "De Wijerd", het kwartaalblad van de Stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken.
In maart 2022 heb ik mij gestort op een mini-project: fotograferen van kleurrijk kwel. Zo ben ik uiteindelijk op pad gegaan met Jan Aalbers, die mij en Carin tijdens een soort privé-excursie heeft uitgelegd hoe dit fenomeen precies ontstaat en ons op diverse plekken heeft laten zien hoe dit er dan precies uitziet.
Ik ben er daarna nog een paar keer alleen naar toe gegaan, om alle rust dit bijzondere kleurenspektakel te kunnen fotograferen.
Als tegenprestatie had ik aangegeven dat ik het prima vond als een aantal foto's van mij gebruikt zouden worden op een website of in het tijdschrift van de stichting waar Jan aan verbonden was.
En zo hebben we samen een leuk artikel geschreven voor het tijdschrift, en zijn de hele jaar 2023 mijn foto's gebruikt als cover voor het tijdschrift :-)
Zie ook mijn blog over de Kleuren van kwel.
In de Zeist Totaal, een regionaal verspreid magazine, staat in het winter 2022 nummer een interview met mij, over mijn fotografie.
Tijdens onze vakantie op La Palma kreeg ik een email, of ik interesse had om een interview te geven over mijn fotografie. Het verraste mij wel, maar het is natuurlijk wel leuk om op die manier wat aandacht voor mijn foto's (en website) te kunnen krijgen.
Gelukkig kon het interview ook nog gehouden worden nadat wij terug waren van vakantie.
Het werd een telefonisch interview, omdat er net die dag vloerisolatie bij ons werd aangebracht.
Marco Diepeveen vroeg me de hemd van het lijf, maar had zich ook al goed ingelezen via mijn website :-)
Na het uitzoeken van wat foto's ter begeleiding van het artikel was het wachten tot het eindelijk in de bus viel. En het resultaat mag er zijn: een leuk artikel, met een actiefoto van mij in Spanje bij de Rio Tinto (gemaakt door Carin!).
Het artikel is overigens ook online te lezen: https://peterscommunicatie.nl/bladen/zeist-totaal/
Hoe cool is dat: mijn foto van de Garstenmolen in Nigtevecht op de cover van het winter 2022 nummer van Mijn Utrechts Landschap. Dit is het kwartaal magazine dat naar alle 35000 leden ('beschermers') wordt gestuurd.
Enige tijd geleden kreeg ik via mijn website de vraag van het Utrechts Landschap, of ze mijn foto van de molen zouden mogen gebruiken op de cover van de nieuwste uitgave van het magazine.
Daar hoefde ik uiteraard niet lang over na te denken.
Wel vond ik het logisch dat daar een vergoeding tegenover zou staan, want het magazine wordt wel naar al die 35000 Beschermers gestuurd.
En ik wil, net als alle professionele fotografen, niet zo maar mijn foto's gratis weggeven.
Maar dat was geen probleem en alles is snel en naar tevredenheid geregeld :-)
Eén van mijn spreeuwenwolk foto's staat op het proefschrift van Janine Melsen. Naar een ontwerp van "Sam Gobin Grafisch Ontwerp".
Alweer een jaar geleden werd ik benaderd door Sam, want hij wilde graag een foto van een spreeuwenwolk gebruiken als cover voor een proefschrift waar hij het ontwerp voor mocht maken.
Best een bijzondere vraag, ik wist niet dat voor een proefschrift ook echt een ontwerp gemaakt wordt.
Het resultaat is fraai geworden, en hoewel ik de titel niet helemaal snap, heb ik wel het idee dat het een toepasselijke foto is :-)
In januari kreeg ik een berichtje van het fototijdschrift Zoom, dat ze waarschijnlijk een foto van mij wilde gaan gebruiken in één van de komende nummers.
Eind maart kreeg ik het bericht dat mijn foto inderdaad in het tijdschrift was geplaatst, in het april 2022 nummer.
In 2016 heb ik een "Highly Commended" prijs gewonnen met mijn foto van een hazenpootje. En blijkbaar vindt men het nog steeds (of steeds meer?) een bijzondere foto.
Want ook dit jaar werd mijn foto gebruikt in zowel een nieuwsbrief van het Lowland Photo Festival als in een nieuwsbrief van Landschap vzw (die het foto festival organiseert.
Toch leuk dat zelfs 5 jaar later mijn foto nog regelmatig zo zichtbaar is en gebruikt wordt :-)
Het Nederlandse Natuurfotografie Magazine organiseert iedere 2 maanden (per nummer van het tijdschrift) een photo challenge met een bepaald thema. Voor september/oktober 2021 was dit thema "De Kust".
Sinds een tijdje mag je ook foto's insturen die tot zo'n 2 1/2 jaar geleden gemaakt zijn. En in december 2019 heb ik met Carin een heerlijk dagje aan het strand gefotografeerd.
Eén van de foto's was deze van een bijzonder patroon op het strand. Een fraai ruitpatroon, met daarin een klein schelpje.
Als winnaar van de 5-de prijs / eervolle vermelding stond ik toch weer mooi in het tijdschrift, op de website en zelfs in het tijdschrift op de inhoudsopgave pagina!
Het natuurtijdschrift Roots organiseert maandelijks een fotowedstrijd, met een thema.
Voor de maand oktober 2021 was het thema (hoe kan het anders) "Kleurrijke zwammen".
Lange tijd heb ik niet meer meegedaan aan deze fotowedstrijd, maar dit keer had ik net een paar foto's gemaakt in het bos die volledig aan dit thema voldeden.
En tot mijn grote verrassing zag ik dat één van de drie door mijn ingezonden foto's op de website stond, in het lijstje "net niet in de top 10, maar wel extra aandacht verdienend".
En mijn foto wordt ook nog eens als 'banner' gebruikt :-)
In het boek "Mooiste fotolocaties - West-Nederland" staan voor de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noor-Holland een enorm aantal natuurlocaties waar je de mooiste foto's kan gaan maken.
Eén van die locaties heb ik mogen beschrijven: Moersbergen.
Zo is het hele boek ook tot stand gekomen: lokale fotografen, die de beste plekjes weten te vinden bij hun om de hoek, hebben zelf beschrijvingen gemaakt van hun favoriete foto-spots.
Uiteraard heb ik meer favoriete locaties hier bij mij in de buurt, maar die waren -toen ik aanhaakte- al onderhanden bij de andere auteurs.
Het was leuk om zo wat dieper te duiken in de ontstaansgeschiedenis en details van een gebied, en natuurlijk een hele eer om hier aan mee te mogen werken.
Het blijft toch altijd leuk om te merken dat men mijn fotografie website en fotoblog weet te vinden. Dit keer hadden mijn spreeuwenzwerm foto's in één van mijn blogs de aandacht getrokken van een communicatie-medewerker van Rozet, een culturele instelling in Arnhem.
Voor de cover van het bestuursverslag 2020 van Rozet werd gezocht naar een toepasselijke foto. Eén die aansluit bij de waarden en uitgangspunten van Rozet.
Na een snelle onderlinge afstemming en goedkeuring van mijn foto is deze nu te bewonderen op de cover. En bij de inhoudsopgave staat de mooie toelichting:
"Op de cover van dit bestuursverslag prijkt een prachtige foto van een zwerm
spreeuwen. Rozet in één foto samengevat, want de spreeuwen:
• zijn in beweging (net als Rozetters)
• werken samen (net als Rozetters)
• veranderen snel en makkelijk van richting (net als Rozetters)
• zijn veerkrachtig (net als Rozetters)
• vliegen elkaar niet in de veren (net als Rozetters)
• hebben een gemeenschappelijk doel (net als Rozetters)
• passen zich makkelijk aan een nieuwe koers aan (net als Rozetters)"
Begin van 2020 kreeg ik via mijn website een vraag binnen: zou het mogelijk zijn om de foto van de Lepelaars bij de Slufter op Texel te gebruiken als fotobehang in een spreekkamer van een huisarts?
Het betrof ook nu weer een foto die op mijn blog over juffers en lepelaars was gezien.
De muur waarop de foto moest komen was 4.66m x 2.76m groot, dus ik was benieuwd of de resolutie van de foto hoog genoeg was.
Maar het lukte, en met een prachtig resultaat!
Het was ook erg leuk om te horen dat de patiënten enthousiast zijn over de foto :-)
In 2019 werd het Festival International Nature Namur voor de 25e keer georganiseerd. Inclusief een fotowedstrijd.
Bij die fotowedstrijd was mijn foto "Fern structure" geselecteerd als 'winnaar' bij de categorie "Flora" en gebruikt voor de foto-expositie. Zie ook op mijn Awards-pagina.
Tot mijn verrassing kreeg ik de prachtige festival brochure thuisgestuurd, met daarin ook het overzicht van alle winnende foto's.
Mijn foto van de zonsondergang over de Wijde Blik als coverfoto.
Ik werd benaderd door één van de organisatoren van de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen, of zij mijn foto mochten gebruiken voor hun brochure.
het betrof een foto uit mijn blog over het fotograferen van de zonsondergang bij De Wijde Blik.
Voor een dergelijke non-profit actie of organisatie vind ik dat meestal prima, mooi als mijn foto's zo door nog meer mensen gezien kunnen worden.
Enige tijd geleden werd ik benaderd door Stan van het bedrijf Cornelissen Reclame. Een opdrachtgever had hen benaderd met de vraag of een foto, die ik in de Toscane gemaakt had, gebruikt kon worden op een muur in hun bedrijf.
Uiteraard vond (en vind) ik dat een hele eer, over de prijs waren we snel akkoord, dus Stan kon vlot beginnen aan de realisatie.
Wel vond ik het spannend of mijn panorama-foto wel groot genoeg zou zijn qua resolutie, want 9 x 3 meter is best wel heel erg groot :-)
Maar gelukkig was de resolutie van de gevraagde foto maar liefst 11202 x 3282px (als panorama samengesteld uit meerdere foto's).
Op de foto's (gemaakt door Cornelissen Reclame op 5 juli 2018) is het prachtige eindresultaat te zien. Geweldig om mijn foto zo heel erg groot 'afgedrukt' te zien en te weten dat dagelijks heel veel mensen/werknemers kunnen genieten van de Toscaanse sferen.
Staatsbosbeheer geeft ieder kwartaal een magazine uit, waarin ook de foto's komen te staan die gewonnen hebben bij de fotowedstrijd die zij ook ieder kwartaal organiseren.
Voor het zomernummer hadden ze dit keer 3 thema's voor de fotowedstrijd: eetbare natuur, duinen en blauwgraslanden.
Voor het thema "Duinen" had ik 2 foto's ingestuurd, waarvan dus één de winnaar geworden is.
Eind november 2017 kreeg ik een zeer bijzonder verzoek. Of ik toestemming wilde geven om één van mijn foto's te laten graveren op een grafsteen.
Ik had er nog nooit van gehoord dat dit mogelijk is. Maar de "freelance werker op grafmonumenten" gaf aan dit regelmatig handmatig voor grafsteenhouwerijen te doen.
Prachtig dat mijn foto op deze manier gebruikt kon worden!
Ook dit jaar werd er door het Wereld Natuur Fonds (WNF) weer de 'WNF-Frans Lanting Photo Award' fotowedstrijd georganiseerd.
Maar helaas..., ik behoorde niet tot de prijswinnaars.
Maar, eind november kreeg ik ineens alsnog een mailtje van het WNF.
Eén van mijn ingezonden foto's was geselecteerd om een plekje te krijgen in het boek 'Beeldverhalen' dat ze gemaakt hebben o.b.v. de ingezonden fotowedstrijd-foto's.
Wat een erg leuke verrassing, en toch ook best wel weer een eer :-)
Want mijn foto is geselecteerd uit bijna 13.000 (!) ingezonden foto's. En achterop het boek verwoorden ze het zo:
"In Beeldverhalen staan de beste natuurfoto's van 2017. De beelden zijn niet alleen prachtig, ze vertellen ook stuk voor stuk een eigen verhaal. Ze spreken tot de verbeelding en tonen zo de kracht en schoonheid en tegelijkertijd de kwetsbaarheid van de natuur".
Van 7 april t/m 3 september 2017 was één van mijn foto's te zien in het museum, op de expositie "Kunstwerk zoekt vriend".
Voor deze tentoonstelling heeft het museum de 'vrienden van het museum' gevraagd een match te maken tussen een eigen (kunst)werk en één van de geselecteerde werken uit de collectie moderne kunst van het museum.
Maryan Schrover heeft hiervoor mijn foto van de Wilde zwaan op het ijs geselecteerd als match met het beeld 'Roomkleurig object' van Irene Vonck.
Een prachtige combinatie die heel veel positieve reacties heeft opgeleverd.
Voor meer informatie zie de website van Museum Het Valkhof.
In 2014 ben ik een paar dagen alleen naar de Opaalkust in Frankrijk gegaan om daar te fotograferen. Vooral de prachtige kust bood genoeg foto-gelegenheden.
En in 2015 heb ik tweetal foto's opgestuurd naar het tijdschrift Natuurfoto Magazine, bedoeld als poging om in één van de lezersfoto-rubrieken geplaatst te worden.
Nooit hoorde ik er meer iets van, dus ik ging er vanuit dat ze niet goed genoeg waren.
Tot ik in april 2016 ineens een mail kreeg dat ze de foto gingen plaatsen... :-)
Al meerdere malen heb ik meegedaan met de fotowedstrijden van National Geographic. Helaas heb ik daarbij nooit gewonnen...
Maar één van mijn foto's was duidelijk toch wel opgevallen, want ik kreeg een mail of ik mijn foto van de monniken in Thailand in groot formaat wilde opsturen.
En zo is die in de scheurkalender terecht gekomen.
Ik kreeg de vraag of mijn foto van een boomklever gebruikt mocht worden op het interne tijdschrift van deze organisatie, die "helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen."
Ik vond dat een mooie bestemming van deze foto, dus uiteraard heb ik toestemming gegeven.
Eind april 2014 kreeg ik ineens een email van Joost Huijsing, de eindredacteur van Vroege Vogels. Ze hadden een foto van mij geselecteerd voor de agenda van 2015.
Of het goed was dat de foto daarin geplaatst zou gaan worden, en of ik kan de originele foto op wilde sturen.
Wat een leuke verrassing, natuurlijk mochten ze mijn foto plaatsen! Het bleek te gaan om een foto van een spinnenweb met dauwdruppels, die ik al langere tijd geleden eens op hun website had geplaatst.
Het leuke was ook dat mijn foto destijds regelmatig op TV langs kwam, als ze het spotje voor de agenda lieten zien :-)
In het prachtige natuurfoto-tijdschrift "Natuurfotopassie" werden steeds een aantal foto's geplaatst die zijn ingezonden door lezers.
Aangezien ik wel erg tevreden was met een foto van Jan-van-genten en van een eidereend, die ik beide in mei op Helgoland genomen had, besloot ik die maar eens op te sturen.
En groot was toch wel mijn verrassing -en de eer- toen ik een mail kreeg van Jan Vermeer, dat ze beide foto's erg fraai vonden en één van de twee wel wilden gaan publiceren in een komend nummer.
Uiteindelijk besloten ze om de eidereend te plaatsen, vooral omdat die zo'n bijzondere, serene uitstraling had, zo op het strand.
Naast twee bewijsnummers van de Natuurfotopassie kreeg ik ook nog eens het fotoboek "Antarctica" van Jan Vermeer toegestuurd :-)
Voor de maand maart was het thema van de Roots fotowedstrijd "Blauw".
Dit thema was al wat vaker geweest in het voorjaar, en ik denk dan meestal een blauwe druifjes of blauwe heikikkers. Maar dit jaar was het nog erg winters, dus dat zat er niet in.
Wel had ik een foto van een pauw, met de nadruk op de enorm blauwe voorkant. Het commentaar van de jury:
"Meestal richten fotografen al hun aandacht op de veren van de pauw. Deze fotograaf doet het anders, hij benadrukt de blauwe hals. De wit-grijze achtergrond werkt prima. De kop had iets scherper gemogen."
Bij het november nummer van het tijdschrift Roots zat er weer een kalender bijgevoegd, met allemaal foto's van lezers.
Nietsvermoedend zat ik de kalender door te bladeren, tot ik ineens bij de maand oktober mijn eigen Hazenpootje terug zag :-)
Deze foto was destijds al "foto van de week" geworden op de Roots website, maar had -helaas- niet gewonnen bij die fotowedstrijd.
Ik had van te voren helemaal geen bericht gehad dat mijn foto in de kalender geplaatst zou worden, dus dat was een grote en leuke verrassing.
En ik kreeg ook nog eens -erg netjes- een tweede kalender los toegestuurd.
In oktober 2012 is hotel Het Witte Huis te Soest geheel gerenoveerd, na de overname door de Fletcher hotel groep.
Voor de nieuwe inrichting van de hotelkamers ben ik benaderd of ik foto's wilde aanleveren die groot als canvas op iedere hotelkamer zou komen te hangen.
Gezien de locatie van het hotel bij Soest zochten ze foto's van het stuifduinengebied De Lange Duinen.
Uiteraard wilde ik dat wel, en zo hangt er nu op elk van de 42 hotelkamers een (of zelfs twee) groot canvasdoek met een foto van mij.
Mijn naam is netjes rechtsonder op het canvasdoek vermeld :-)
Het hotel ziet er prachtig uit en doet van buiten zijn naam eer aan. Ook van binnen is het overal zeer stijlvol ingericht.
Naast deze foto is ook nog een tweede foto van mij gebruikt als grote canvas. Deze hangt, samen met de hier getoonde foto, op de grotere kamers van het hotel. Helaas waren die kamers bezet toen ik langsging om wat foto's te nemen, dus die heb ik zelf (nog) niet kunnen zien.
Op de website van het hotel is in het filmpje ook de kamer met mijn canvas te zien.
Mocht je overigens interesse hebben om ook dit canvas thuis aan de muur te hangen (kan ook in kleur overigens), neem dan gerust even contact op met mij!
Enige tijd geleden werd ik benaderd door Olga, eigenares van de webwinkel "Kamille & Co". Zij was bezig haar website te vernieuwen, en wilde graag een paar foto's van mij gaan gebruiken op haar nieuwe website.
Ze verkoopt -onder andere- via haar website "Kamille & Co" producten en advies op het gebied van aromatherapie en gemmo therapie. En ze vond dat mijn foto's precies de sfeer uitstralen die daar bij passen.
Uiteraard moest er even onderhandeld worden over de prijs, maar het resultaat met mijn vier foto's als ondersteuning van de vier productrubrieken mag er absoluut zijn!
Olga heeft weer een frisse, nieuwe website waar ze hopelijk veel bezoekers zal krijgen. En ik heb er weer een mooie referentie bij.
Roots organiseert ieder jaar een natuur-fotowedstrijd, waarbij een aantal prijzen te winnen zijn. Maar ook worden een flink aantal foto's in de nieuwe agenda geplaatst.
Dit jaar waren er ruim 4000 foto's ingezonden, waarvan er zo'n 100 in de agenda geplaatst zijn.
En hoewel ik niet in de 'echte' prijzen ben gevallen, is het toch wel een eer dat er maar liefst 3 foto's van mij in de agenda zijn geplaatst!
Helaas is de afdrukkwaliteit van de agenda niet heel erg hoogstaand.
Zo zijn mijn foto's veel te donker afgedrukt, en ook de mooie kleuren en kleurverlopen komen niet echt tot hun recht.
Op mijn fotoblog kan je de originele foto's makkelijk vinden -gebruik bijv. de tags of de zoekfunctie-, dan kan je zien wat ik bedoel!
Ik had goede hoop dit keer, maar blijkbaar hoeft een foto van de week niet altijd tot de winnende foto's te horen.
Want helaas, ondanks het feit dat mijn Hazenpootje foto van de week was op de website van Roots, is hij toch niet bij de eerste drie geëindigd...
Gelukkig nog wel bij de "Bijna prijs" die altijd in het tijdschrift staan. Het commentaar van René Alblas bij mijn foto kan ik tevreden mee zijn:
"Frisse herfsttinten! Door de afwezigheid van herfstbruin krijgt de foto iets moderns. Strakke compositie, die staat als een huis, mede dankzij de fraai geschakeerde achtergrond. Goed gebruik
van geringe scherptediepte. Het wit van de stam is iets té wit en vraagt daardoor veel aandacht."
En ook was het wel leuk om te zien dat meteen op pagina 4 een schermprint van de website met mijn foto (als foto van de week) erop gebruikt is als advertentie voor de Roots website :-)
Peter de Ruiter (reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten) heeft weer een nieuw boek over fotograferen uitgebracht: "KLIK ik heb je!".
Uitgangspunt van het boek is dat mooie foto's eigenlijk al bestaan. Je hoeft ze alleen te herkennen en vast te leggen. De Ruiter leert hoe je in 5 stappen trefzeker kunt fotograferen.
En in één van de hoofdstukken gebruikt Peter een foto van mij, gemaakt in Malta, om duidelijk te maken dat een interessante voorgrond vaak veel voor een foto kan betekenen.
Ik doe regelmatig mee met de "Foto van de maand" fotowedstrijd van Grasduinen. Vooral omdat dat een tijdschrift is dat zich op natuur, fotografie en wandelen richt en de jurering gedaan wordt door professionele fotografen.
Iedere maand worden zo drie winnaars geselecteerd. Maar vervolgens selecteert beeldredacteur René Alblas ook een aantal foto's (meestal rond de 8) die nèt niet gewonnen hebben, en geeft
daarbij ook een korte toelichting/opbouwende kritiek waarom die foto net niet goed genoeg was.
In zowel mei als oktober zat er een foto van mij bij de "Bijna in de prijzen" foto's.
Het wachten is nu dus -nog steeds- op een echte eerste prijs...
Peter de Ruiter, de prof-fotograaf die ook mee was naar Malta, heeft een artikel geschreven in dit tijdschrift over het maken van betere foto's op vakantie.
Hierbij heeft hij ook 3 foto's van mij gebruikt, om aan te geven hoe je van een situatie een mooiere/betere foto kan maken.
Tijdens de trip naar Malta hebben we ook diverse compact camera's, statieven, tassen etc. getest. Het verslag hiervan is opgenomen in een bijlage die o.a. bij Reizen Magazine nummer 8 was toegevoegd.
Bij een testverslag van mij staat een foto van mij, gemaakt door Peter de Ruiter.
En er staat weer een foto van het haventje van Marsaxlokk die ik genomen heb.
Begin maart heb ik meegedaan met een fotowedstrijd van Reizen Magazine. Als winnaar mocht ik 4 dagen mee naar Malta, om daar een fotoverslag te maken.
Eén van mijn winnende foto's is 2 pagina's breed in het tijdschrift opgenomen.
Ook de foto op de inhoudsopgave is er één van mij.
En van de door mij, Tilly en Marja gemaakte foto's zijn er diverse bij het artikel geplaatst. De kathedraal rechtsonder op de openingspagina is door mij genomen, en vervolgens steeds het rechter rijtje met foto's.
In de SNP nieuwsbrief, die gaat over bestemmingen in Zuid-Amerika, wordt weer de foto gebruikt die ik genomen heb van Carin, staand/poserend voor de vulkaan Cotopaxi in Ecuador.
Zie ook helemaal onderaan deze pagina, waar de foto groter te zien is dan in deze nieuwsbrief.
Grasduinen (het tijdschrift) organiseerde in december een natuurgedichtenwedstrijd. De winnende gedichten zijn gebundeld in dit boekje en geïllustreerd met diverse foto's.
Zo ook een foto van mij, waarop het winterse landschap van Rhijnauwen staat.